През следващата година плануваме да бъдат разкрити още 300 работни места

...
През следващата година плануваме да бъдат разкрити още 300 работни места
Коментари Харесай

Разкриват 300 работни места за психолози и ресурсни учители

През идната година плануваме да бъдат разкрити още  300 работни места в детските градини и учебните заведения за ресурсни учители, психолози и логопеди , които да работят с децата със специфични просветителни потребности (СОП). Това съобщи зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева на конференция за приобщаващото обучение.
 
Според Сачева главно предизвикателство е обезпечаването на нужния брой експерти. През предходната година в общообразователните институции са учили 22 000 деца и възпитаници със СОП, а педагогическите експерти са били 3700, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

" За Министерството  приобщаващото обучение е приоритет  и всеки ден се стремим да променяме статуквото ", е показала зам.-министърът и е допълнила, че сега се разисква план на механизъм за връзка сред просветителните и обществените услуги в страната.
 
Деница Сачева е подчертала, че с приобщаващото обучение са свързани тематики, като подвижността, дигитализацията и културните разлики. " През септември м.г. държавното управление започва огромна  акция за връщането на отпаднали от системата  или такива, които  никога не са посещавали детска градина и учебно заведение . Резултатът е съвсем 22 000 обхванати в просветителни институции деца и възпитаници. Една от главните аргументи за отпадането е подвижността - както вътрешна, по този начин и към страни от Европейски Съюз ", коментирала още зам.-министър Сачева.
 

Зам.-министърът е обяснила, че приобщаващото обучение в бъдеще ще би трябвало да се оправя и с нови провокации като цифровите разделения в обществото. Сачева е добавила, че Министерството на образованието и науката  ще влага повече средства в технологии за комуникация  и  работа с деца със специфични просветителни потребности. / Дарик

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР